Hoppa till sidans innehåll

Äntligen, träningarna kan starta igen!

22 JAN 2021 13:02
  • Skapad: 22 JAN 2021 13:02

Äntligen!!
From måndag kommer kommunen öppna upp inomhusanläggningarna igen för träning för de som är födda 2005 och senare. Ingen träning för de som är födda 2004 och tidigare än så länge. Förhoppningsvis får de börja inom någon/några veckor.
För att upprätthålla de riktlinjer som finns, så föreslår vi:
I Smedshagshallen, så sker inpassage till hallgolvet vid första ingången/glasväggen och utpassage vid mitten och korridoren bakom nätet.
I Riddersvik, så sker inpassage via omklädningsrummen och utpassage via dörrarna vid mitten.
I Stora Mossen, sker inpassage via dörren vid förrådet och utpassage via dörren vid läktaren
Allt för att undvika att de olika lagen möts vid byte av träningsgrupp. Avsluta era träningar i tid, så att nästa grupp kan börja utan att det blir trängsel vid bytet.

Varje lag bör ha en egen handspritflaska att använda. Har ni ingen, så hör av er till kansliet, så ser vi till att ni får en. Gör gärna rent ev material om möjligt eller vid behov.

Undvik om möjligt att ha alltför mycket närkontaktsövningar. Se till att sprida ut deltagarna så mycket som möjligt.
Det kommer finnas ledig tid i Stora Mossen tisdag 20.00 - 21.30 samt onsdag 18.30 - 20.00 + 20.00 - 21.30 så länge inte F02 och F03 får träna. Plus lördagar och söndagar i Smedshag så länge inga matcher spelas. Ev intresserade hör av sig till kansliet.

Alla ska komma ombytta och vi ska inte använda omklädningsrummen.

Nedan finns informationen från kommunen:


Hej!

Efter regeringens presskonferens igår stod det klart att vi kan öppna upp för ytterligare organiserad verksamhet från och med måndag den 25 januari. Det som nu är beslutat gäller i första hand till den 7 februari och vi öppnar för träning både inomhus och utomhus för barn födda senare än 2005. Därefter görs nya överväganden sett till besked från myndigheter och aktuellt smittläge i regionen.

Smittläget är fortsatt allvarligt - du gör skillnad
Smittskydd Stockholm ser i nuläget en försiktig minskning i positiva provsvar. Samtidigt betonas att läget är allvarligt och ansträngt. Inte minst inom sjukvården. Vi är inne i en kritisk period där vars och ens agerande och efterlevnaden av de rekommendationer och restriktioner som Folkhälsomyndigheten har är helt avgörande.

För att begränsa smittspridningen är det avgörande och viktigt att ha så få sociala kontakter som möjligt. Vi vädjar därför att ni som bokar tider på våra idrottsanläggningar visar stor respekt för det smittläge vi fortfarande befinner oss i, och gör de anpassningar ni måste göra för att följa de riktlinjer som myndigheterna satt upp.

Stadens beslut om vilka verksamheter som kan startas upp och under vilka förutsättningar

Staden har tagit följande beslut med anledning av de nya besked regeringen och Folkhälsomyndigheten lämnade igår:
. All organiserad idrottsverksamhet, både inomhus och utomhus, för barn födda 2005 eller senare startas under förutsättning att verksamheten kan bedrivas på ett smittsäkert sätt.

Träning inomhus är inte tillåten för ungdomar 16-20 år eller vuxna.

Omklädningsrummen kommer inte att vara tillgängliga som vanligt på våra idrottsanläggningar. Dusch och ombyte bör ske hemma. Pandemilagen sätter stora begränsningar för hur många kan man vara i omklädningsrum och duschutrymmen, och därför behöver vi hålla dem stängda.

Vi har ett gemensamt ansvar för att detta ska fungera
Det är den som har ansvar för en aktivitet som också ansvarar för att den genomförs enligt myndigheternas råd och rekommendationer. För att vi ska klara att hålla våra anläggningar öppna, under en fortsatt allvarlig pandemi, förutsätts ett samarbete mellan oss och också ett stort individuellt ansvar.
Pandemilagen är en ny lagstiftning som ska följas. Det är ett ansvar, såväl för oss som för er. På plats på våra idrottsanläggningar har vi skyltar för att informera om det maxantal som gäller för respektive anläggning/plats.

För mer information och konkreta råd vad som gäller för anpassad idrottsverksamhet https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

Tack för er förståelse och samarbete. Lycka till med uppstarten av verksamheten!

Med vänlig hälsning
Idrottsförvaltningen

Marina Högland

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...

Se all info