Hoppa till sidans innehåll

Västerortscupen 2015 9-10 maj

10 MAJ 2015 20:19
Årets Västerortscup är nu färdigspelad. Spånga HK F04 Bromma spelade sig till B-semi, men där det tog stopp på det roliga. En lärorik helg och mycket riktigt fint spel av tjejerna.
  • Skapad: 10 MAJ 2015 20:19

I år spelades 04-matcherna i Västerortscupen i de fina Stora Mossen-hallarna. Det märks att F04 är en stor årskull inom Stockholmshandbollen för det var fullt i hallarna och omklädningsrummen!

 

I gruppspelet på lördagen 9 maj mötte Bromma-tjejerna Lidingö, Huddinge och Gustavsberg. Det blev väldigt olika slags matcher. 

 

Matchen mot Lidingö var långsam åt båda håll och slutade i Spånga HK-seger 4-3. Nästa match mot Huddinge blev desto mer fartfylld med härligt spel från Spånga-tjejerna, som ledde matchen med 6-3 som bäst. Huddinge lyckades dock vända spelet och matchen slutade till sist med förlust med en boll, 6-7. En lärorik match var det.


Sista matchen för dagen var mot Gustavsberg, som besegrade oss 2-7. Vi slutade således som grupptrea.

 

På söndag förmiddag var det dags för B-slutspel och kvartsfinal mot Skuru. Tjejerna spelade ett kompakt 3-3-försvar vilket gav utdelning; det var svårt för Skuru att ta sig igenom. Samtidigt spelade Skuru ett väldigt högt försvar fram vilket vi har övat på att möta och gav möjlighet till snabba genombrott. I halvlek stod det 6-1 till Bromma. Matchen slutade till sist 7-4.

 

I B-semit mötte vi Spårvägen som dessvärre spelade ett mycket lägre försvar som vi hade svårt att ta oss igenom och det blev stundvis grötigt. Vårt eget försvar fungerade bra, men Spårvägens långa kantnior lyckades ta sig igenom några gånger för mycket. Matchen slutade 3-8 och våra matcher i cupen var därmed slut.

 

För att summera har tjejernas 3-3-försvar vässats ytterligare och de kan både spela offensivt med spets mot de lite långsammare lagen och kompakt och samlat mot de lite snabbare. Anfallsmässigt fick vi öva på genombrott och tempoväxling bl a mot Skuru. De flesta skotten var låga och genomtänkt placerade, vilket också är ett klart lyft mot vårens tidigare cuper.

 

Lite mer träning på att spela mot "köttmur" (6-0 och 5-1-försvar) krävs fortfarande och vi kommer att hinna rulla mycket boll innan det är dags för Eken cup i juni.


Slutligen ett stort TACK till föräldra- (och morföräldra-)kollektivet som skötte grill, sekretariat och hallfix med bravur så spelarna och tränarna kunde fokusera på att spela handboll. Bra jobbat även där!

Skribent: Mickel Grönroos

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...

Se all info