Hoppa till sidans innehåll

Slutspurt på seriespelet

15 FEB 2016 21:26
Helgens två matcher för SHK4 i Gustavsberg bjöd på fartfyllt spel - en vinst 9-1 och en förlust 6-9. Nu återstår två matcher i seriespelet - sen börjar cupsäsongen.
  • Skapad: 15 FEB 2016 21:26

Söndagen den 15 februari 2016 spelade F04 Bromma två matcher mot Gustavsberg. Första matchen blev en klar seger (9-1) tack vare grymt försvarsarbete i 3-3-boxen, säkert målvaktsarbete av M i mål och fantastiskt tempo i anfallet.

 

Många kontringsmål blev det i matchen, vilket är helt i linje med vårens tema på träningen. Dessutom bjöd tjejerna på några riktigt fina mål från mitt- och kantsexorna, något som är värt att nämnas specifikt. Bland ungdomslagen är det rätt vanligt att mycket fokus i anfallet handlar om att storväxta ytternior ska avsluta och kantspelarna mest agerar statister i anfallsspelet. Då blir det extra kul att se att Bromma-tjejerna lyckades avsluta med mål från de flesta positionerna.

 

I den andra matchen mötte vi ett aggressivare gäng från Gustavsberg. Det blev en jämnare match där tjejerna fick känna på hur det är att möta precis samma offensiva kontringsspel som vi själva försöker spela. Matchen blev betydligt jämnare, men Gustavsberg drog till sist i från och vann matchen 6-9.

 

Nu återstår bara två matcher för SHK4 den 20 mars (samt spel i de två lagen där vi samarbetar med systertruppen F04 Spånga). Därefter börjar cupsäsongen med IrstaBlixten, Västerortscupen och Eken cup.

 

Tjejerna har utvecklats enormt under säsongen. Attityd, engagemang, målmedvetenhet har gett fin utväxling både i form av bra individuell utveckling och fint samarbete såväl två-och-två som mellan alla spelare på plan inte minst i försvarsarbetet. Några hundra timmar till har tjejerna lagt till saldot på väg mot de 10.000 timmar som krävs för att bli sanna proffs!

 

Tittar vi i statistiken har vi 7 vinster, 17 förluster och 1 oavgjord match bakom oss. Nivå A har varit svår och stundvis jobbig men framför allt kul. Eller som Gustavsbergs tränare sade "era tjejer verkar ha så kul på plan". Det är det bästa betyget man kan få.

Skribent: Mickel Grönroos

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...

Se all info