Hoppa till sidans innehåll

Referat från säsongens sista seriespelsdag i Smedis 28/3 2015

28 MAR 2015 19:47
F04 Bromma spelade tre matcher på säsongens sista seriespelsdag i Smedshagshallen den 28 mars 2015. Det slutade med en vinst, en förlust och en oavgjord match.
  • Skapad: 28 MAR 2015 19:47

Hela truppen var anmäld och samlad för seriespel i Smedis på lördag. Första matchen var mot Uppsalas långa tjejer. Spånga-tjejerna kämpade tappert, men det gick trögt i både anfall och försvar och det straffade sig. 2-6 slutade matchen.

 

Men, the only way is up! Den andra matchen var mot systertruppen Spånga-Hässelby. Hässelby började med att skotta in ett par snabba mål och vi låg under med 0-2 efter bara ett par minuter. Sen hände något med moralen och 3-3-försvaret började funka mycket bättre, samtidigt som tjejerna fick till ett fint spel på djupet. I halvlek stod det 5-5.

 

Det effektiva spelet fortsatte i andra halvlek och slutsiffrorna blev 9-7 tack vare ett bra, offensivt försvar, fint målvaktsspel och de snabba uppspelen i anfallet.

 

På eftermiddagen stod Årsta på menyn. Årsta-tjejerna ställde upp med ett 6-0-försvar vilket gjorde matchen stundvis rätt långsam. Det blev en målfattig match där våra tjejer hade svårt att ta sig igenom Årsta-muren för att få till bra avslut. (Vi måste öva mer på rulle ...) Årsta-tjejerna hade å sin sida problem att hantera ett offensivt 3-3-försvar. Matchen slutade 1-1.

 

För att summera var det en fin handbollsdag i hemmahallen där tjejerna spelade bättre för varje halvlek som gick. De var rejält trötta efter matchen mot Årsta! Allas insats räknades, vilket är extra kul. Vi såg premiärmål på stor plan, en massa snygga räddningar av både A-målvakten och en ny målvaktstalang, säsongens snyggaste hoppskott (som dessvärre slutade i skada) av vår egen Canon, fina genombrott, härligt samspel mellan 6 och 9 samt fick en massa träning på inspring med hoppskott vid frikast som vi övat på den senaste månaden. Med andra ord var det en lärorik dag! Skadorna hade vi kunnat få klara oss utan dock. :(


Nu är det slut på seriespelet för säsongen och det blir dags för cuper. Först ut är IrstaBlixten 10-12 april.

Skribent: Mickel Grönroos

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...

Se all info