Hoppa till sidans innehåll

Minileken 2015

19 APR 2015 20:57
Helgen 18-19 april 2015 spelade F04 Bromma i Minileken i Upplands Bro. Vi mötte Kungsängen, Rosersberg, Sollentuna och Skånela.
  • Skapad: 19 APR 2015 20:57

Det var ett kärt återseende att ta plats i Ekhammarhallen för årets Minileken -- cupen där F04 Bromma spelade sina första storplansmatcher i fjol och som är ett lagom genrep för Västerortscupen i början av maj. I år var det bara fem lag med i F04-gruppen, vilket innebar fyra gruppspelsmatcher på lördag och slutspel på söndag. 

 

På IrstaBlixten helgen innan hade vi problem att anfalla mot 6-0-försvar, vilket ledde till några onödiga förluster. Det visade sig att varje lag spelade 6-0- eller 5-1-försvar även på Minileken (förutom Skånela som spelade lite olika). Med en (!) fokuserad träning på att rulla boll och spela kant gick vi in i Minileken. Skulle det hålla?


I den första matchen mot Kungsängen fick tjejerna tagga till för att stoppa Kungsängen som hade en väldigt duktig spelare i laget som gjorde hela 7 av deras 8 mål. I halvlek stod matchen 2-6. Matchen slutade sedan 4-8, dvs. andra halvlek blev oavgjord 2-2. Vi hade fyra olika målgörare vilket visar på den bredd vi hade i laguppställningen. Det glädjer oss tränare.

 

Andra matchen var mot Rosersberg som hade två spelare som utmärkte sig över de andra. Våra tjejerna spelade fint, brett spel över hela plan vilket gav utdelning både i form av luckor för genombrott av niometersspelarna och ett par kantmål. Vår egen hemliga fint "dansken" funkade riktigt bra. 

 

Det blev en jämn match där Rosersberg dock hade övertaget med Bromma-tjejerna hack i häl. När det var 30 sekunder kvar av matchen stod det 8-9 till Rosersbergs fördel. Vi beslutade oss för att sluta spela 3-3 och i stället spela tjej-mot-tjej -- en chansning alltså för att i bästa fall få till en snabb kontring och kvittering. Chansningen misslyckades dessvärre och matchen slutade 8-10.

 

Tredje matchen i gruppspelet på lördagen var mot Sollentuna. Det var en långsam match som nog inte var lärorik för någon alls. Matchen slutade 9-1 till Bromma-tjejernas fördel, vilket så klart var kul.

 

Sista matchen var mot Skånela. Då hade vi bara en avbytare på bänken och klockan var mycket. Det var mycket känslor på plan och trötta spelare. Trots att varken Spånga eller Skånela var så pigga i fötterna som tidigare under dagen blev det en fin match som dock slutade till Skånelas fördel, 4-8, vilket innebar b-slutspel och b-semifinal (mot Sollentuna igen) på söndag för F04 Bromma.

 

På söndag mötte vi således Sollentuna igen. Vi passade på att öva på att rulla boll och låta tjejerna spela på andra positioner än de är vana vid. Det blev en kul match, där både Sollentuna och Spånga spelade mycket bättre än på lördagen. 4-3 slutade matchen till vår fördel.

 

I b-finalen var det dags för återmöte mot Rosersberg. Vid det här laget hade vi lärt oss att deras långa mittsexa och långa kantnia behövde bevakas lite extra -- till irritation i alla fall för mittsexan som var hårt bevakad och inte kunde göra så mycket. Matchen slutade till sist 5-9 till Rosersbergs fördel.

 

Därmed var Minileken slut för denna gång. Tjejerna lyfte sig helt klart en nivå i sitt anfall mot 6-0- och 5-1-försvar. Det var mycket mindre gröt i mitten, färre för tidiga avslut med skott rakt in i köttmuren (eller som pass till motståndarmålis) och mycket mer kantspel, rulle för att skapa lucka och så genombrott. Dessa nya färdigheter tar vi med oss till Västerortscupen! Dessutom var det glädjande att se nya och många målgörare och fint målisspel av tre olika målvakter.

 

Nu har vi tre veckor på oss att öva på skott också så genombrotten leder till fler mål -- så missa inte träningen! 

Skribent: Mickel Grönroos

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...

Se all info