Hoppa till sidans innehåll

Guld i B-slutspelet i Håtunaleken

14 SEP 2014 21:21
Två dagar med tidig uppstigning och match i Kungsängen i ottan både lördag och söndag slutade med guld i B-slutspelet för F04 Bromma.
  • Skapad: 14 SEP 2014 21:21

Andra cupen för säsongen spelades 13-14 september i Kungsängen då det var dags för Håtunaleken. I gruppspelet mötte vi Älta (2-5), systerlaget Spånga vit (5-6) samt Handen (5-4). Vi slutade som grupptrea. 

 

Eftersom F04-klassen bara hade sju lag, gick vi direkt till B-final där vi hoppades få möta det tredje systerlaget, Spånga blå, som dock besegrades av Handen i B-semit. Alltså mötte vi Handen igen i B-finalen.

 

I B-finalen spelade Bromma-tjejerna sin bästa match på cupen och tog hem guldet säkert med siffrorna 5-2. Det betydde medalj, pokal, spring i F03-tjejernas "mästartunnel" samt hurrarop från samlade Spånga HK-supportrar. Det märks  att klubben är störst i Stockholm inte minst på ljudnivån från åskådarbänken.

 

Tjejerna spelade bättre och bättre för varje match som gick. De tre första halvlekarna (på lördag morgon) förlorade vi. Därefter, i de fem sista halvlekarna, rockade tjejerna fett! En sann glädje att se utvecklingskurvan peka uppåt.

 

Speciellt glädjande är att alla tjejer gjorde en kalasinsats på söndagen och presterade på topp enligt sin individuella utvecklingsnivå. Vi börjar ha en bred, jämn nivå i laget där allas insats är viktig och laget kan spela ett jämnt bra spel även om några av spelarna råkar vara borta från match. Det gäller både försvarsspelet, anfallspelet och målvaktsspelet. Det märks att tjejerna gillar att spela ihop.

 

Nästa gång det blir "officiell" match är den 11 oktober då vi inleder höstens seriespel. Vem vi möter? Ja, det är osannolikt, men det blir Handen igen.

Skribent: Mickel Grönroos

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...

Se all info