Hoppa till sidans innehåll

Cupreferat från Västerortscupen för Spånga HK F04 Bromma

04 MAJ 2014 21:02
Då var F04 Bromma-tjejernas första Västerortscup spelad 3-4 maj 2014, lagets andra cup på storplan och för en del av tjejerna första gången de spelade med hård, stor boll.
  • Skapad: 04 MAJ 2014 21:02

Vi spelade i grupp 3 tillsammans med Gustavsberg, Skogås och Sannadal på lördagen. Gustavsberg och Skogås blev oss övermäktiga, men i den sista matchen mot Sannadal hade tjejerna kommit igång med sitt storplansspel och matchen var också mycket jämnare. Matchen slutade dock till sist med förlust för Spånga-Bromma 2-4.

 

Söndagens första match, kvartsfinalen i B-slutspelet, spelade vi mot systerlaget från Hässelby. Det blev en jämn och spännande historia med glad hejaklack. Matchen slutade till sist med 8-6 till vår fördel.

 

I B-semifinalen mötte vi Dalarö. Matchen började fint med 2-0 till Spånga-Bromma. Eftersom vi tappat några Bromma-tjejer under dagen till andra aktiviteter fick vi turligt nog låna ivriga systerspelare från Hässelby för att kunna slutföra cupen. Det blandade Bromma-Hässelby-laget kämpade på men fick till sist se sig besegrat av Dalarö.

 

Nu fortsätter vi träna på att hantera den stora, hårda bollen, som är vårt största hinder just nu för att förtjänstfullt kunna spela på storplan. Cupen visade att tjejerna lärt sig ställa om från man-mot-man-försvar på miniplan till positionsspel -- både 3-3 och 4-2 -- samt att de lärt sig hålla reda på, mer eller mindre, om de spelar till vänster, i mitten eller till höger i stället för att ta ut sig genom att sicksacka överallt över hela plan. Skillnaden från första storplansspelet på Minileken i Kungsängen i mitten av april var påtaglig. Även för tränarna var det kul att se hur "poletten trillade ner" på skillnaden mellan mini- och storplan för allt fler spelare. Som vanligt lärde sig tjejerna en massa under dessa två cupdagar jämfört med vad vi hinner med på våra några träningstimmar i veckorna.

 

Nu laddar vi om inför Eken cup 14-17 juni. Då blir det miniplan igen.

Skribent: Mickel Grönroos

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...

Se all info