Hoppa till sidans innehåll

Spånga P99 kom 11:a i Norden Cup!

01 JAN 2014 10:41
I mellandagarna var Spånga P99:1 i Göteborg på inofficiella nordiska mästerskapen och placerade sig som lag 11 bland de 16 inbjudna Nordiska topplagen. Motståndet var stenhårt i sex matcher och slutade med tre förluster, en oavgjord och två vinster. Vi åkte dit med alla i träningsgruppen (16 killar) för att alla skulle få möjlighet att känna på läget.
  • Skapad: 01 JAN 2014 10:41

Killarna har lärt sig mycket under dagarna i Göteborg. Atmosfären är speciell när så många riktigt bra lag i olika åldrar träffas, spelar och bor koncentrerat under några dagar. Idrottskulturen i hallarna och på hotellet var tydlig. 


Vi lärde oss bl a att killarna behöver träna på att inte vika ned sig när det tar emot. De fick onödigt mycket spö i förlustmatcherna (Torslanda, Norrköping och Kärra). I två matcher lyckades killarna däremot vända underlägen till oavgjort (Drobak/Frogn) respektive vinst (Åhus) med mycket stark vilja, vilket var oerhört positivt. I både fallen var försvaret avgörande. I placeringsmatchen om plats 11 vann killarna mot Asker som vi förstod var Norges normalt sett bästa lag, vilket vi tyckte var extra roligt.

Vi lärde oss också att vi måste jobba mer med fotarbete och vakenhet i kampsituationer. Hallbristen i Stockholm har också satt sina spår. Eftersom vi har begränsad tillgång till helplan för Spånga 1 märks detta genom att trycket i fas 1 och 2 försämrats en hel del. Vi kommer nu lägga mycket tid på det som går att påverka inför steg 4 i "dödens grupp". Det vi inte kan påverka genom träning (killarnas anfallslängd och bredd) får vi bara vänta på. 

Silwing vann helt väntat i finalen och även Skuru lyckades bra och placerade sig femma. Vi kan konstatera att vi har dragit nytta i vår utveckling av att möta både Silwing och Skuru i seriespelet ett antal gånger varje år. Stockholms P99-lag håller hög klass! Även P00 vanns av ett Stockholmslag - Tumba, vilket var extra roligt för oss eftersom vi matchat mot detta lag som uppvärmning under december.

Tack till Edwin från P00 som stöttade oss i målet!
Skribent: // Lagledningen

Tränare:

Linus Nyberg Larsson

Tel.070-4283522

Mejl: This is a mailto link

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...