Hoppa till sidans innehåll

HJ: Slutspelsspöket gäckade Spånga återigen!

07 APR 2014 09:21
Slutspel och Spångas -94:or har under åren inte varit någon bra kombination och tyvärr blev det så i år igen, när det var dags för juniorslutspel. Förlust i förlängning mot Rimbo!
  • Skapad: 07 APR 2014 09:21

Efter en fantastiskt bra säsong för Spångas juniorer, där de kom tvåa i elitdivisionen och varit tongivande i seniorlaget i div 4 (2:a plats där också), var det dags för slutspel i Märsta (Skånela).

Motståndare i kvartsfinalen blev Rimbo, som hade plats i slutspelet efter ha vunnit Upplandsserien. Och det var ett mycket starkt Rimbo som kom till spel. 2 stycken som har spelat i deras elitserielag under säsongen, resten förmodligen spelare som spelat i deras division 2 lag, som slutade mitt i tabellen.

Men Spångakillarna tog sig an utmaningen med en härlig inställning. Det var ett heltaggat lag som gjorde en kanoninsats, rakt igenom och på alla händer och fötter!

Matchen började ganska jämnt, men i mitten av halvleken gjorde vi ett litet ryck och hade ett tag ledningen med 5 mål. Efter en time-out av Rimbo, tog de ikapp lite och i halvtid ledde Spånga med 20 - 18. Dominerande i första halvlek var Fredrik som gjorde 8 mål. Tyvärr var han "lite för bra", för han punktades bort i andra halvlek och kom inte alls med i matchen. Vi gjorde, under i princip hela andra halvlek, en dubbelpunkt på deras två bästa, som ändå gjorde 13 resp 10 av deras mål i matchen.

Andra halvlek fortsatte att var jämn och lagen följdes åt ända fram till slutsignalen, efter det att Danne kvitterade till 35 - 35 med 5 sekunder kvar. Ett ovisst sudden-death skulle följa.

Uppkastet gick tyvärr till Rimbo, som fick första anfallet. Och med vår punktmarkering, så blev det ganska stora ytor, som vi inte riktigt hann med att täcka upp, utan de fick ett lite för bra kantavslut och seger med 36 - 35!

Förutom Rimbos mycket duktiga spelare, som vi inte riktigt fick tillräckligt mycket stopp på, så blev utvisningen (rött kort) av Jocke i början av andra halvlek avgörande. Även om vi klarade av de 4 min som vi spelade med en man mindre väldigt bra, så tappade vi ett anfallsalternativ, som vi inte klarade av att täcka upp. Jättetrist, då Jockes första utvisning i den situationen kändes "ganska tveksam". Att han sen reagerar på det och snackar till sig en 2 min till, var olyckligt men sånt som händer.

Sammanfattningsvis, så gör Spånga en kanoninsats och ska ha all heder av sin insats både under den här matchen, men även under säsongen som helhet. Från den här matchen så ska Fredrik ha stort plus för sin första halvlek. Danne klev fram och tog avslut både från kanten men även från 9 meter, där det fanns ytor som han utnyttjade bra (8 mål totalt). Han blev utsedd till bästa Spångaspelare i matchen. Jonas gjorde många mål (6 mål) och var bra i försvaret tillsammans med André, som gjorde 4 mål. Kalle gjorde en glädjande comeback efter långvarig knäskada och gjorde 3 viktiga mål framåt. Jockes snabba fötter ställde till mycket problem för Rimbo så länge han fick spela. Även övriga spelare gjorde bra ifrån sig och bidrog till att det blev en bra match.

Med ett lite bättre försvarspel i matchen, så hade vi kunnat sluta med flaggan helt i topp. Rimbo förlorade semin mot Skånela efter förlängning och i finalen vann Bolton med uddamålet också. Så nära och jämnt var det. Grattis Bolton och tack Spångas juniorer för en bra säsong!

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...