Hoppa till sidans innehåll

HJ: Juniorerna får försöka nå steg 3 i JSM via steg 2.

22 SEP 2015 12:35
Klubbens juniorer åkte till Partille, Göteborg, för steg 1 av Junior-SM.
  • Skapad: 22 SEP 2015 12:35

På förhand var det en oviss grupp, men med arrangerande Sävehof, som stor favorit. De är kanske Sveriges bästa juniorlag och de gick obesegrade genom gruppspelet med en målskillnad på +104, på de fyra matcherna! Bla vann de mot Spånga med 40 - 8.

I efterhand skulle det visa sig att lördagens båda matcher skulle bli avgörande för Spångas möjligheter att avancera direkt till steg 3.

Premiärmatchen mot skånska Ankaret, som kom till spel utan avbytare, var länge jämn och oviss. Spångakillarna fick hela tiden jaga och var något mål efter i målprotokollet, fram till underläge 18-19. Då gjorde Ankaret fyra raka mål och ryckte till 23-18. Sedan chansade Spångakillarna för att komma ifatt, men tyvärr blev det förlust med 23-30.

Spånga fick en bättre start mot Örebro och var i ledningen med 14-11 i paus. Dock segade Örebro ifatt Spånga och var i ledningen för första gången efter 40 minuters spel med 22-21. Sedan blev det dramatiska slutminuter. Spånga hade möjlighet att kvittera i slutet, men Örebro höll undan och vann med 25-24.

Efter förlust mot Sävehof på söndagsmorgonen, så laddade Spånga om och visade att man ville ha med sig en seger hem. Laget gav inte Lågan en chans och redan i paus var ställningen 12-6. Under andra halvlek höll Spånga motståndarna på behörigt avstånd och vann enkelt med 19-12.

Noterbart från helgen var att samtliga 14 spelare spelade i samtliga fyra matcher och i tre av dem, hade vi elva olika målskyttar. det visar god bredd och nu är det bara hem och träna och slipa formen, för att avancera till steg 3 via steg 2 i november.

På söndag är det premiär för juniorserien och intressant är att Spånga är det enda laget i Stockholm som har två juniorlag i seriespel. Premiärmotståndare är Enköping och Silwing/Troja i de olika juniorserierna.

Noterat av Fredrik B

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...