Hoppa till sidans innehåll

HJ: Direkt från en (seger)match till en annan (seger)match. Inget kan stoppa Spånga för tillfället!

17 FEB 2014 11:09
Ett olyckligt spelschema, gjorde att Spånga fick åka direkt från seniomatch i Eriksdalshallen till Högdalshallen, för juniormatch mot Silwing/Troja. Men med den form, som grabbarna har för tillfället, så lyckades de vinna igen.
  • Uppdaterad: 17 FEB 2014 11:35

Direkt efter slutsignalen i Eriksdalshallen, fick grabbarna stoppa i sig lite frukt och dricka i bilarna till Högdalshallen för juniormatch mot Silwing/Troja. Ingen optimal uppladdning kanske, men inte så mycket att göra åt, då vi inte kunde flytta matchen.

Efter en bra inledning, då Jonas dominerade från 9-meter, så gjorde vi några sämre avslut och åkte på kontringar bakåt och kom i underläge med 3 mål. Men vilken moral och styrka grabbarna visar. Trots trötta ben, underläge och kanske inte alla domslut "vår väg", så vänder de på matchen och går till halvtidsledning med 14 - 12.

Andra halvlek fortsätter som den första slutade och det kändes att om vi bara fick stopp på deras snabba uppspel, så hade vi full koll på Silwing/Troja, när de hade uppställt spel. Och det fick vi, framför allt genom att ha bättre tålamod i vårt anfallsspel och sätta lägena. Och vi hade en mycket större variation på våra avslut än vad de hade. Även om de täppte till på Dannes kant duktigt (han gjorde nog bara ett kontringsmål på hela matchen), så hittade vi lägen från andra positioner. Max gör en riktigt bra match på linjen, med 3 mål och lika många neddragningar med straff till oss som följd. Otto gör 4 mål och visar igen en bra variation i sina avslut. Hade vi bara tittat bort mot hans kant lite oftare, så hade han gjort ett par mål till. På 9-meter, har vi Jonas och Fredrik, som är väldigt svårstoppade, men även Albin gjorde ett par riktigt bra genombrott. Mer av det, Albin! Och i mål fortsätter Niklas att storspela. Han spelar med ett stort självförtroende och arbetar så rätt och lugnt i många situationer, så det ser riktigt bra ut där också! Slutresultatet blev tillslut klara 28 - 21 till Spånga.

Vilket härligt gäng Spångas juniorer är, med ett spel som bara blir bättre och bättre och en attityd som gör att inga matcher ska förloras utan riktig kamp. Precis så ska handboll vara!

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...