Hoppa till sidans innehåll

Spångas herrsatsning fortsätter!

11 AUG 2015 15:35
Inför säsongen 2015/16, tar Spånga ytterligare ett steg framåt i sin herrverksamhet.
  • Skapad: 11 AUG 2015 15:35

Robert Söderberg, som varit ansvarig huvudtränare under de senaste åren, tar ett steg åt sidan och blir istället utvecklingsansvarig för klubbens herr seniorer och juniorer och A-pojkar.


Som huvudansvarig tränare har klubbens kontrakterat Oskar Jon Magnusson från Island. Oskar kommer att ansvara för både A-lag och Utvecklings/Juniorlag. Robert kommer till en början att assistera Oskar med A-laget, medan Rickard Atterfors och Fredrik Björnsson kommer att hjälpa till med Utvecklings/Juniorlag. Klubben har en del kontakter ute när det gäller assisterande tränare till A-laget, men ännu är inget klart.


Ulf Carnestedt kommer att fortsätta som lagledare för A-laget. Lars Swahn, som assisterade Robert i A-laget, kommer också vara kvar som stark resurs i verksamheten runt laget .Även Janne Malmberg blir kvar och kommer bla att jobba med statistik runt matcherna.


Målsättningen med den organisationen, är att vi ska fortsätta utveckla och säkerställa en stabilitet i seniorverksamheten, samtidigt som vi skapar förutsättningar för våra egna ungdomar att utvecklas i klubbens regi och bli nästa generations A-lagsspelare.


Ansvarig för A-pojkar är Linus Nyberg Larsson, som idag tränar klubbens P 99-lag. Linus kommer vara en viktig del i den här organisationen, då han ska ansvara och förbereda spelarna, så att de ska kunna ta nästa steg i sin utveckling samtidigt som dom fajtas i sin egen ålder med seriespel och SM-spel.
Stommen i Utveckling/Juniorlag kommer bestå av våra duktiga P 98:or, som nu kliver in i Junioråldern. De kommer att stöttas i juniormatcherna av både 96:or och 97:or och i Div 4-matcherna av seniorer från A-lagstruppen. Det här innebär att klubben för första gången kommer ha ett riktigt utvecklingslag och inte ett B-lag.
Tomas Wallberg har engagerats som fystränare. Han kommer, tillsammans med ansvariga tränare, utveckla fysträningen så att det finns en blå tråd även där, från A-ungdom och uppåt.


A-laget gjorde en bra säsong som nykomling i Div 3. Det visade sig dock att truppen var lite för tunn för att hålla hela säsongen. Det är därför en stor glädje som vi redan nu har klart med tre starka nyförvärv inför nästa säsong. Fredrik Lundh, Tobias Möller och Mikael Frögeli, samtliga med Div 2-rutin, har skrivit på. Ytterligare några spelare har varit och provtränat och vi har kontakt med några andra också, men där är inget klart än.


Klart är dock att vi fortsätter att satsa mot Div 2. Och med den här organisationen och om vi får den att fungera som vi vill, vilket kan ta lite tid, så ser det riktigt positivt ut.


Oskar och Linus kommer vi att presentera ordentligt när säsongen har kommit igång.


Till dess, ha det bra, så syns vi i hallarna!

Skribent: Ulf Carnestedt

Kontakt

Tränare:

Lagledare:

Uffe Carnestedt

070 - 415 66 06

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...