Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Blixter Kvalglädje mot VästeråsIrsta

HA: Vinst i första kvalmatchen mot VästeråsIrsta!

29 MAR 2016 14:20
Första matchen i bäst av tre, spelades på annandag påsk i Riddersvikshallen mot Div 2-laget VästeråsIrsta. Och efter ett riktigt kvaldrama, så vann Spånga tillslut med 32 - 28!
  • Skapad: 29 MAR 2016 14:20

Äntligen var det dags för Spångas herrar att få börja kvalspelet om en plats till Div 2.

Match i nya Riddersvikshallen på annandag påsk mot VästeråsIrsta, som kom på 9:e plats i sin div 2-serie.

Efter bra träningar den sista tiden efter den sista seriematchen, så var det ett "pastaladdat" Spånga, som kom till spel.

Matchen blev precis så jämn och spännande som man kunde förvänta sig. Det skilde aldrig mer än något mål mellan lagen under hela första halvlek och ledningen skiftade flera gånger under halvlekens gång. I paus stod det 16 - 16.

Andra halvlek fortsatte som den första, även om det nu var Spånga som var i ledningen hela halvleken, men bara med ett par mål som mest, fram tills det var 5 minuter kvar då vi lyckades få en ledning på tre mål, som vi höll och drygade ut i slutminutrarna till seger med 32 - 28! Välförtjänt vilt jubel i Spångalaget, då det första steget var avklarat. Väl medvetna om att det sista, men ack så svåra steget till en andra vinst återstår. Men vi har två chanser på oss, men vi "ska" klara det på det första i returen i Västerås måndag 4/4.

Bägge lagen hade varsin gigant i skyttet med 10 mål var. I Spånga var det Erik, som visade upp hela sin skyttereportoar. Även Fredik L var på humör och visade sig svårstoppad och kom upp i 8 mål. En annan som fortsätter att visa form är Jocke som hela tiden utmanade sin försvarare och gjorde 6 mål. I mål spelade Jesper stabilt, efter en bra start på matchen, med flera helt avgörande räddningar på slutet, då VästeråsIrsta chansade en del för att komma ikapp.

Nu har vi en vecka på oss att få till bra träningar och komma lika fokuserade och laddade till returen, så ska vi ge dem en ny hård nöt att knäcka!

 

 

 

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Tränare:

Lagledare:

Uffe Carnestedt

070 - 415 66 06

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...