Hoppa till sidans innehåll

HA: Spånga vände och vann mot Tyresö!

24 FEB 2014 09:34
Returmötet mot Tyresö, som vi förlorade mot i höstas med 15 mål efter ett riktigt bottennapp, började riktigt tufft. Men grabbarna vände och vann med 33 - 24! Nu är andra platsen i serien nära.
  • Skapad: 24 FEB 2014 09:34

I matchen mot Tyresö, som skulle avgöra mycket av placeringen efter Notlob i serien, så saknade vi ett par av de som brukar vara med i startuppställningen. Men de som vi hade till matchen visade som vanligt upp en härlig inställning.

Efter en riktigt tuff inledning av matchen, som påminde om matchen i höstas, med blockerade skott eller räddningar av deras duktiga målvakt med snabba kontringar, så gick Tyresö upp till ledning med 6-2. Men med fortsatt bra tryck i anfallen och bättre genombrott, så började vi sakta men säkert komma ikapp. Men det dröjde till strax innan paus innan vi gick upp i ledning. Halvtidsresultatet, 16 - 13, gjorde Jesper (!), på ett utkast i sista sekunden!

Andra halvlek började med att vi gjorde 4-1 på de första fem minutrarna och gick fram till en ledning med 6 mål och efter den starten orkade inte Tyresö, som spelade utan avbytare, komma tillbaka i matchen.

Med Danne borta, så fick Jocke spela kant och gjorde det hur bra som helst. Han missade inte ett avslut och gjorde 5 mål totalt. Även André gör en riktigt bra match och tar sina lägen på 9-meter och kommer upp i 6 mål. Även Stefan, som kom direkt från sjukbädden, är nyttig framåt med 5 mål. Kanske lite ivrig att kontra vid några tillfällen och glömmer att vi måste få tag på returerna först..... Med Jonas borta på 9-meter, föll ett stort ansvar på Fredrik. Och han är svårstoppad i sina genombrott och gjorde 7 mål. Men som helhet, gör hela laget en stark insats och alla noterar sig i målprotokollet. Till och med Chippen, som gjorde matchen sista mål, fram till seger 33 -24! Jesper började lite trevande, men spelar upp sig mer och mer. Även Niclas, som kom in på slutet, spelade fortsatt bra.

En härlig seger, där vi visar upp en bra moral efter en knackig inledning. Fortsatt bra utdelning när vi orkar trycka på i anfallen och håller uppe tempot i spelet.Nu behöver vi bara ha en poäng till för att helt säkra andra platsen i serien och dämed kanske få chansen till avancemang till Div 3!

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Tränare:

Lagledare:

Uffe Carnestedt

070 - 415 66 06

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...