Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Blixter Jo, det blev vinst!

HA: Seger mot Sorunda, utan att visa kvaltakter!

29 FEB 2016 14:16
Om det är så, att det är en styrka att vinna en match även när man spelar dåligt, så visade Spångas herrar upp en fantastisk styrka i segern mot Sorunda!
  • Skapad: 29 FEB 2016 14:16

Matchen mot Sorunda, hemma i Smedshagshallen, går inte till historien som nån av de bättre som laget har spelat.

Sorunda kom till spel med precis fullt lag och fick tidigt i andra halvlek ett rött kort på en spelare och lite senare en snedtrampning på en annan spelare. Man skulle då tycka att det skulle bli en enkel seger och det blev det väl, men Spånga visade sig från sin allra barmhärtigaste sida och gjorde inte mer än vad som verkligen behövdes......

Första halvlek började snabbt med att vi tog ledningen med 3-0 vilket snart blev kvitterat och ledning med ett par mål för Sorunda. Då skärpte vi till oss och gick ikapp och förbi med ett par mål. För att gå ner oss och släppa upp Sorunda till ledning med tre mål. Time-out för Spånga och skärpning igen och vi gick ikapp och i paus ledde vi med 16 - 15.

Efter paus så kom så det röda kortet och skadan och vi tyckte nog att det ska väl "gå av sig självt, utan att vi behöver ta i". Men så funkar det inte, tyvärr. Man måste göra sitt bästa i alla lägen. Sorunda hängde med fram till sista tio, då det stod 25 - 25! Med två man mindre!!

De sista tio vann vi med 7 - 1 och slutresultatet blev 32 - 26 till Spånga.

Det känns fel att gå in på någon djupare betygsättning av laget efter den här matchen. Men framhållas kan i alla fall ännu en debutant, junioren Filip Appelgren, som fram till den här säsongen har stått i mål i Spångas duktiga 97-kull. Men på grund av en armskada, så har han börjat spela ute och gjort det så bra att han fick chansen i A-laget. Och precis som Adam S förra helgen, så kommer han in och spelar enkelt och sätter sina lägen han får och kommer upp i 3 mål i sin debut. Bra Filip!

Nu väntar två bortamatcher, innan vi avslutar serien med en hemmamatch, innan ett förmodat kvalspel börjar i påskveckan.

Nu är det dags att varva upp killar!!

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Tränare:

Lagledare:

Uffe Carnestedt

070 - 415 66 06

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...