Hoppa till sidans innehåll
Foto: Älgen Mattsson Spånga klart för Div 2!

HA: Seger i kvalreturen - division 2 nästa år!

07 APR 2016 08:40
Efter seger även i returen mot VästeråsIrsta, den här gången med 32 - 26, så står det klart att Spånga spelar i division 2 säsongen 2016/17!
  • Skapad: 07 APR 2016 08:40

Dags för retur mot VästeråsIrsta i Bombardier Arena, där för övrigt Spångas F03 dagen innan hade vunnit Irstablixten, så var det ett taggat Spångalag som kom till spel.

Vi hade ett bättre försvarspel på deras duktiga mitt-nia som dominerade deras spel i första matchen och därmed hade de inte samma tryck i anfallen och vi kunde tidigt få grepp om matchen. Redan efter sju minuter och ledning för Spånga med 5 - 2, så tog de sin första time-out. Spelet jämnades ut, men efter 15 minuter så gick vi från ledning med 8 - 7 till 14 -7 på 4 minuter och de tog sin andra time-out. Halvleken slutade med ledning för Spånga med 18 - 14 och det såg stabilt och bra ut.

Halvlekens bästa spelare fanns i Spånga och den här gången var det Fredrik C som fick lägena. Han gjorde 5 av våra första nio mål och kom upp i 8 mål totalt. Även Jesper var bra, speciellt i den viktiga starten av matchen.

I andra halvlek kom Linus in i målet och det märktes att det är en smart spelare. Han hade studerat deras skytte under första halvlek och kommer in och står rätt och räddar många avslut, speciellt från deras V6, som hade gjort många mål i första.

VästeråsIrsta reducerar vår ledning från paus, men kommer aldrig närmare än underläge med ett par mål. Efter 40 minuter, så gör vi ett nytt ryck och gör 4-0 på fyra minuter och ledning med 24 -18. Efter det så kontrollerar vi matchen totalt och går fram till en fullt rättvis seger med 32 - 26 och vilt jubel bland spelare, ledare och tillresta fans på läktaren. Fantastiskt kul!

Efter ett sådant här kvaldrama, så är det så skönt att kunna konstatera att det var det bättre LAGET som gick segrande ur det hela. När Jocke, som kanske har gjort sina bästa matcher på flera år, börjar tröttna, så kommer Pontus U in och gör flera viktiga mål. När Erik har en tyngre dag, så kliver Fredrik C fram och Fredrik L fortsätter att dominera på nio-meter. Även Aston kommer in och avlastar på niometer på ett bra sätt. På linjen har John kommit in och gör ett jättejobb, utan att få betalt för det alla gånger. När han behöver vila, så kommer Stefan in med ny energi.Och Otto på H6 gör några avgörande mål på slutet, efter att ha missat i stort sett allt i början. Bra självförtroende som gav resultat till slut.

Vår bredd, från de bägge målvakterna, till kanstspelare och alla spelare på bänken, som inte fick så mycket speltid, men som med sin stöttning till de som spelade, är oerhört viktiga. Och att som grabbarna nu har gjort, plocka fram det allra bästa spelet för säsongen, när det gäller som mest, visar på en moral och styrka i gruppen som är oerhört imponerande.

Måste också framhålla Oskar, som undan för undan den här första säsongen i klubben, blivit bättre och bättre i sin coachning under matcherna. Hans lugn och trygga utstrålning har verkligen gått hem hos grabbarna och då blir det också resultat!

Grattis till hela Spångas herrtrupp och nu tar vi sikte på ett spännande och inspirerande 2016/17!

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Tränare:

Lagledare:

Uffe Carnestedt

070 - 415 66 06

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...