Hoppa till sidans innehåll

HA: Nu är vi igång!

20 AUG 2015 16:18
Säsongens första match, en hedersam förlust i DM.
  • Skapad: 20 AUG 2015 16:18

Efter en veckas träning i hall, så var det dags för premiärmatch för säsongen i DM. Spånga har hamnat i en grupp bestående av Matteuspojkarna, Årsta och Silwing/Troja.

MP vann våran serie förra säsongen och spelar nu i Div 2, Årsta har efter serieomläggningar hamnat i Div 4 och Silwing/Troja spelar i Div 1. För att säkert ta sig vidare från gruppspelet, behöver två matcher vinnas.

Förutsättningarna inför matchen var en blandning av ?- och !-tecken. Nya spelare har kommit till och några spelare från förra säsongen har lämnat eller saknades av olika anledningar. Samt att laget har en sprillans ny tränare sen några veckor tillbaka, som inte pratar svenska och en spelartrupp som inte lärt sig isländska än.... Men det var bara att gilla läget.

Direkt i öppningen av matchen, så visar det sig att det kommer att bli tufft, precis som matcherna mot MP var förra säsongen. MP tar snabbt ledningen med ett par bollars marginal och som de håller halvleken ut.  Avsaknade av ordinarie M6 är kanske det som märks mest mot MP´s tuffa mittförsvar och gör det svårt för våra 9-meters spelare. Samspelet och tajmingen i anfallen sitter helt naturligt inte än. Lägena kommer, men inte precis när de ska och istället är det det individuella prestationerna som håller oss kvar i matchen. I första halvlek visar nyförvärvet Pontus U upp vindsnabba fötter och målsinne, vilket ger oss fem fina kontringsmål. Första halvlek slutar 13-14.

Andra halvlek startar vi riktigt bra. Två snabba mål, ger oss en ledning och en antydan till ett ryck. Men MP svarar tyvärr snabbt med lika många mål och så fortsätter det, tills det är 10-12 minuter kvar av matchen, då vi har jobbat oss upp till lika, 19-19. Men sen är det stopp.Vi har några tunga (i dubbel bemärkelse) träträffar, som suger musten ur laget och MP gör tre raka mål som gör att luften går ur oss, eller om målen kom för att luften redan var slut. Matchen slutar med en hel del tekniska fel från två tröttkörda lag. Slutresultat Spånga - MP  21 -  25.

Sammantaget är det ändå en av de mest positiva förlusterna herrarna har haft.... Med tanke på förutsättningarna, så fanns risken för en brakförlust och skulle inte ha förvånat någon. Istället visar det här "nya" laget en hög moral med uppoffrande slit och kampanda. När samspelet sitter som en smäck och det lagts några kilometers konditionsträning under sulorna, så kommer det här att bli riktigt bra. Eller när alla spelare har lärt sig isländska, alternativt när en har lärt sig svenska, då ni!

Nästa match i DM är tisdag 24/8 kl 18.45 i Smedshagshallen mot Silwing/Troja.

Vi ses!

Jocke S

 

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Tränare:

Lagledare:

Uffe Carnestedt

070 - 415 66 06

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...