Hoppa till sidans innehåll

HA: Knapp förlust i seriefinalen mot MP.

01 FEB 2015 13:57
Det blev en knapp förlust mot MP. Vi kämpade i underläge i stort sett hela matchen men kom ikapp och förbi med 4 minuter kvar, men föll med 24 -26 tillslut.
  • Uppdaterad: 01 FEB 2015 14:28

Ännu en "måstematch" i den mycket jämna division 3-serien. Den här gången mot serieledande MP, som vi spelade oavgjort mot i höstas.

MP tog tidigt ledning i matchen med 3 mål, som de höll under hela första halvlek. I paus ledde de med 15 - 12. Mitt i halvleken fick Stefan rött kort, på en förseelse som domaren var ganska ensam om att upptäcka i hallen. Ett stort avbräck naturligtvis, då han hade kontrat in två mål i början på matchen och var riktigt på "g"!

Andra halvlek började vi sakta men säkert närma oss målmässigt och när det hade gått 55 minuter gick vi upp till ledning för första gången i matchen. Tyvärr så fick vi ännu en tveksam utvisning i slutskedet och MP kunde vända på matchen igen och vinna med 26 -24. Så nära att det hade hållit hela vägen.

En mycket "sur" förlust, där grabbarna visade en fantastisk kampmoral under alla 60 minuter, trots underläge och "motvind". Matchens gigant var Jonas med 13 mål (varav 5 straffmål) och som man unnade honom ett annat resultat. Alla andra ska också ha stora plustecken för den kämpaglöd de visade upp.

Det här var en mycket bra div 3-match mellan två bra lag. Resultaten i serien nu i helgen innebär att det skiljer 4 poäng mellan MP i ledning och Skogås på 5:e plats med 6 omgångar kvar. En riktig rysare ända in i kaklet!

Nu väntar match mot HK Stockholm nästa helg och då gäller det att stå upp på ett lika bra sätt, för det kommer att smälla fysiskt i den matchen. Men vi är beredda!

Senare på lördagen spelade Västerort match mot Gauthiod i div 5. Här blev det vinst med 23 - 21 och efter förra veckans vinst mot Haninge med 27 -26, så är det laget i allra högsta grad med och slåss om andra platsen och avancemang till div 4. Tyvärr så drabbades Max av en knäckt näsa i den matchen och blir borta ett antal veckor. Vi hoppas han snart är på fötter igen.

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Tränare:

Lagledare:

Uffe Carnestedt

070 - 415 66 06

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...