Hoppa till sidans innehåll

HA: Knapp förlust i första DM-matchen.

26 AUG 2014 10:29
Första DM-matchen mot Skogås, blev en svängig match där vi hade lägen att gå ifrån på slutet, men tillslut så var Skogås det starkare laget och vann med 26 - 24.
  • Skapad: 26 AUG 2014 10:29

Efter ett par träningsträningsmatcher, var det så äntligen dags för match på "riktigt". Skogås stod för motståndet i DM. Ett Skogås som kom 3:a i "vår" Div 3-serie förra säsongen, 2 p från serieseger och 1 p på från kvalplats till Div. 2, så det var en bra värdemätare på hur vi skulle stå oss till kommande säsongs spel.

Matchen blev väldigt välspelad, mellan två bra lag och två riktigt duktiga domare, kul!

Matchen svängde hela tiden fram och tillbaka, med Skogås kanske i en liten ledning flest gånger, men vi gav aldrig upp och höll oss kvar i matchen genom bra målvaktsspel av en inspirerad och taggad Danne i mål och starkt skytte av Jonas, som kom upp i 8 mål totalt. Även Jocke var bra, då han spelade på sin bästa position V6 och gjorde 4 mål. I mitten av andra halvlek vände vi ett fyra målsunderläge till lika och då var Skogås lite skakade, men efter en time-out, så ryckte de undan igen till ledning, som de sen höll fram till slutsignalen och vinst med 26 - 24.

En liten skillnad som man noterade var att de var "bättre" i sina attacker på 9-meter än vad vi var, samt att de var säkrare i sina avslut. Vi brände nog fler "klara" lägen än de och det har man inte råd med i sådan här jämna matcher.

Men en bra start på tävlingssäsongen som bådar gott inför fortsättningen. Närmast nästa måndag 1/9 hemma i Smedshagshallen mot Hammarby (Cliff).

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Tränare:

Lagledare:

Uffe Carnestedt

070 - 415 66 06

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...