Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Blixter Otto in action!

HA: Förlust i seriefinalen mot Skogås.

09 NOV 2015 15:09
I en match, som hade nästan allt, blev det tyvärr en uddamålsförlust mot Skogås i lördags. Det var bara slutresultatet som blev "fel"!
  • Skapad: 09 NOV 2015 15:09

I en tidig seriefinal, mellan Skogås och Spånga, som bägge var obesegrade efter de första fem omgångarna, så blev det en väldigt bra handbollsmatch, med ett dramatiskt slut.

Skogås började bäst i matchen, tack vare ett mycket bra skytte från 9-meter och tog ledningen med ett par mål. De höll den ledningen fram till slutminutrarna av första halvlek, då Spånga började hitta rätt i sitt försvarsspel och fick stopp på skyttet utifrån. I paus hade Spånga ledning med 15-14.

Andra halvlek började Spånga bäst och ökade sakta men säkert på ledningen och ledde med 5 mål efter halva andra halvlek. Då fick vi ett par tveksamma utvisningar, samtidigt som vi blev lite försiktiga och inte vågade ta de lägen som fanns och det gjorde att nästa spelare fick ett sämre avslutsläge. Så den klara ledningen minskade undan för undan och när det var några minuter kvar, hade Skogås vänt till ledning med ett mål. Men grabbarna kämpade på inför nästan 100 nervösa och högljudda i publiken och kvitterade hela tiden. I matchens sista sekund, så fick vi en straff, efter det att Pontus U gjort mål, men domarna hade hittat något ojust dessförinnan. Så istället för kvittering, så fick vi straffkast, som tyvärr deras målvakt räddade och Skogås kunde jublande konstatera att de hade vunnit med 27 -26.

En riktigt "sur" förlust. En sådan här match ska bli oavgjord om det hade funnits någon rättvisa. Målbäst i Spånga blev Otto som gjorde 7 mål och var riktigt vass, speciellt i första halvlek. Även våra två målvakter, Linus och Jesper spelade bägge riktigt bra. Men alla i laget krigade på hur bra som helst och spelar vi så här under säsongen, med samma inställning, så kommer vi inte tappa många poäng, tror jag.

Nu laddar vi om till söndagens hemmamatch mot vårt "boggyteam" Sannadal, som vi har haft otroligt svårt mot de senaste säsongerna. Men nu ska vi ta revanch, både från helgens match och de tidigare mötena mot Sannadal!

Kom till Smedshagshallen på söndag kl 11.45!

 

 

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Tränare:

Lagledare:

Uffe Carnestedt

070 - 415 66 06

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...