Hoppa till sidans innehåll

HA: Festligt, folkligt och snudd på fullsatt i DM-matchen mot Hammarby!

02 SEP 2014 17:31
Andra matchen i DM var ett möte mot Hammarby, eller Cliff, som i år spelar i Div 1. En ännu tuffare motståndare än Skogås, men Spånga stod upp på ett riktigt bra och föll tillslut bara med 25 - 29.
  • Skapad: 02 SEP 2014 17:31

Matchen mot Hammarbys "reservlag" Cliff, som vann div 2 förra säsongen, skulle bli en riktigt bra handbollsmatch från två ungdomliga lag.

Cliff startade bäst och ledde med 7 - 2 efter ca 10 minuter. Inte så mycket för att de var "bättre", utan mer för att vi inte hade rätt tålamod i anfall och slängde bort/chansade med för många inspel och avslut. Men efter en time-out, så blev det mycket bättre och Spånga vände och ledde i paus med 15 - 14.

Andra halvlek blev den första lik och Cliff startade med att göra 6 - 2 efter 10 min och ledning med 20 -17. Men precis som den första halvleken fick vi ordning på spelet, både framåt och bakåt och var i ledning med 25 - 24 med 5 minuter kvar av matchen. Då fick vi en olycklig utvisning och Cliff kunde avgöra fram till seger med 29 - 25.

Men vilken bra match grabbarna gör. I mål gjorde Linus första matchen för oss och visade vilken  tillgång han kommer bli för laget. Många fantastiska räddningar och snabbt igångsättande av spelet. Vi har det välbeställt på målvaktssidan i år också!

Framåt fortsätter Jonas att ösa in mål och gjorde 9 stycken, både från 9-meter, men även från linjen som han fick spela en del. Även Jocke och Albin hade en lyckad match med 3 mål var från sina resp kanter Charbel som gjorde sin första match på många år i Spångatröjan visade att han kommer att bli nyttig när han har fått mer träningstid i sin kropp.  Bakåt såg det stundtals riktigt bra ut, med ett aggresivt försvar, som störde Cliff till en del sämre avslut, där André och Fredrik var tongivande.

Nu återstår en match i DM, borta mot Sannadal, som vi också har i serien. Med en fortsatt bra utveckling och fokus på träningarna så ska vi vinna den. Sen återstår ett par veckor till serien drar igång. Härligt!

Och vad kul att det var så många och tittade på matchen. Hoppas det fortsätter så när det blir dags för serien, det är laget värda!

 

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Tränare:

Lagledare:

Uffe Carnestedt

070 - 415 66 06

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...