Hoppa till sidans innehåll

HA: Favorit i repris mot Notlob på Alla hjärtans-dag!

16 FEB 2015 08:56
Hemmamötet mot Notlob, blev nästan en exakt kopia från första mötet före jul. Notlob i ledning stora delar av matchen, men Spånga kämpade på och lyckades vända och vinna med samma siffror igen, 27 - 25!
  • Skapad: 16 FEB 2015 08:56

Alla hjärtans-dagsmatchen mot Notlob, blev kanske inte så kärvänlig som den borde ha varit, men det var en bra handbollsmatch, som hade det mesta.Bra spel, många situationer och ett bra slut.

Vi visste på förhand att Notlobs styrka låg på deras högersida där de vill ha sina avslut och därför försökte vi täppa till lite extra där. Trots det så gör de hälften av sina mål där.

Vi har en mycket större bredd på våra avslut och det var nog det som fällde avgörande tillslut.

I första halvlek var André den tongivande på 9-meter, med bra skytte, tyvärr så drog han på sig en tredje utvisning i miten på andra. Även Stefan visar hur viktig han är för laget och blev bäste målskytt för andra matchen i rad med 6 mål, mål både på kontringar och bra fångat på inspel.Otto fortsätter att vara säker i sina avslut och gör 5 mål idag.

Jonas, visade bra moral och vek inte ner sig i sitt skytte, trots att de dröjde en bra bit i andra innan han gjorde sitt första mål. Fredrik är pådrivande i vårt spel framåt, med bra skytte och starka genombrott. Linus, som kom in i målet efter ca 10 min av första, visade återigen vilken bra målvakt han är med många avgörande räddningar. Två andra som ska framhållas är Pontus, som visade en kampmoral i några försvarssituationer, som drog med sig hela laget. Även Aston, som efter "en tids vila" från handbollen, har kommit tillbaka och gjorde sin första match i div 3 och var nyttig både på linjen och som mitt-nia. Härligt att ha honom tillbaka!

Matchen var helt jämn under alla 60 minuter och bägge lagen ledde vid flera tillfällen med 2-3 mål, men det var först de sista 5 minutrarna, som vi började koppla greppet och hålla undan till en härlig seger med 27 - 25. Det här var första steget i slutspurten av serien, men det återstår fortfarande minst fyra innan det är klart. Närmast möter vi Skuru och sen Huddinge i omgången därpå. Bägge svåra bortamatcher. Men nu har vi hittat tillbaka till vårt fina spel från i höstas, så det är bara att fortsätta med den inställningen!

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Tränare:

Lagledare:

Uffe Carnestedt

070 - 415 66 06

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...