Hoppa till sidans innehåll

HA: En vunnen poäng, eller en förlorad?

06 OKT 2014 11:10
Andra matchen i serien, mot Sannadal, blev en mycket svängig match, med klara ledningar för bägge lagen och där det tillslut blev oavgjort, 24 - 24.
  • Skapad: 06 OKT 2014 11:10

Match mot Sannadal, som vi mötte i DM tidigare och vann då  klart, men som vi har haft problem med i serien förra säsongen, var motståndare i andra omgången i Västertorp.

I första halvlek hade vi en knapp ledning större delen av halvleken, bla efter riktigt bra skytte av Jocke som spelade på 9 meter i den här matchen. Även Simon E kontrade in några viktiga mål i matchen och var bra framåt. Bakåt hade vi en del problem med deras V9 som vi hade svårt att få stopp på. Men deras inspel på linjen, som deras spel går ut på till stor del, hede vi bra koll på i första halvlek. I halvtid ledde vi med 15 - 12.

I andra halvlek så kom Sannadal snart ikapp och förbi, mycket beroende på att de började hitta in med sina inspel till linjen, plus att vi missade  många av våra klara lägen vi hade. När det var 5 minuter kvar låg vi under med 3-4 mål och matchen kändes "körd". Men då visade grabbarna en härlig moral och täppte till bakåt, samtidigt som vi började sätta våra lägen framåt igen och kom i kapp till lika läge och sista anfallet i matchen. Tyvärr så räddade deras målvakt det avlutet och matchen slutade oavgjort, 24 lika.

Så det är med lite blandade känslor man summerar matchen. Det här är en match vi "ska" vinna, men med tanke på det underläge vi hade sent i matchen, så ska vi vara glada för oavgjort. Förutom Jocke och Simon E, så fortsätter Jonas att vara stark i sitt skytte, även om de spelade ett bättre försvar på honom jämfört med DM-matchen. Pontus gör mycket nytta i försvaret, där han sprider energi och är svårforcerad.

Nu har vi uppehåll nästa omgång och om två veckor har vi hemmapremiär mot Huddinge i Smedshagshallen.Hoppas på stort stöd från klubbens ungdomslag då!

Västerort hade sin första match i Div 5, mot Vallentuna på lördagseftermiddan i Smedshagshallen. Här var det ett mycket stark uppställning vi hade, vilket känns väldigt kul ,med tanke på att vi siktar på att avancera uppåt med det laget.

Västerort gick tidigt fram till en stor ledning som hölls matchen igenom. Slutresultatet blev hela 35-22. Bra insatser gjorde både Niclas och Djalmar i mål, de stod varsin halvlek och Tim, som visade sin styrka vid några genombrott. Med mer träningar och matcher i benen så kommer vi få stor nytta av honom. Även Charbel spelade bra och fördelar bollarna fint och går på bra egna avslut.

Men många spelade bra och vi hoppas på lika bra uppslutning till kommande match, då de har match mot Stubbhagen (Sollentuna) i Smedshagshallen på söndagen.

 

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Tränare:

Lagledare:

Uffe Carnestedt

070 - 415 66 06

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...