Hoppa till sidans innehåll

HA: Bra start på Div 3-säsongen!

29 SEP 2014 11:04
Första matchen i Div 3, borta mot Tumba, blev en hård och jämn match. Men tillslut så blev det en klar Spångaseger med 26 - 19!
  • Skapad: 29 SEP 2014 11:04

Premiär i div 3, borta mot Tumbas "veteraner", bestående av många rutinerade, men lite äldre spelare, just den typ av lag som vi har haft lite svårt mot, då vi ibland har fallit in i deras spel. Men inte längre, skulle det visa sig.

Efter en lite trevande inledning på matchen, då Tumbas rutin och Spångas ungdomliga entusiasm gjorde att de tog en 3-0 ledning, som det tog oss 15 minuter att knapra ikapp och gå förbi. Sen fortsatte halvleken att vi följdes åt och resultatet i paus var 11 - 10 till Spånga.

Andra halvlek inleddes med ett tidigt ryck av Spånga, till ledning med 15 -11 och man trodde att nu skulle det rulla på. Men en utvisning för oss, gjorde att de kom ikapp och lite senare fick vi ännu en utvisning. Men på den spelade grabbarna riktigt bra och vann den med ett par mål och vi gick ifrån till en ledning på 4-5 mål, som vi sen höll matchen ut, till seger med 26 - 19. Härlig start!

I första halvlek stod Linus och gjorde många bra räddningar, även om han kanske kunde ha tagit några fler och fått bättre hjälp av uteförsvaret. I andra kom Danne in och spelade minst lika bra, det känns väldigt bra på målvaktsidan den här säsongen.

Av utespelarna hade vi en dominant i Jonas, som gjorde våra 3 första mål och fortsatte att "skjuta sönder" deras försvar och målvakt och kom upp i 10 mål totalt! Annars så hade vi det lite svårare att få till våra kantavslut, där det bara var Markus som fick till det på slutet med 3 mål.

Bakåt gör alla en riktigt bra insats, även om vi blev lite "låga" i försvaret på deras V9 , som fick skjuta lite för ostört ibland och då gjorde det bra. Men 19 insläppta mål är väldigt bra.

En bra start på säsongen, som kommer att kunna bli riktigt rolig. Målsättningen måste vara att var med "där uppe", så får vi se hur högt det blir i slutändan. Det är bara att träna på bra och fokuserat, så kommer det ge utdelning!

 

Skribent: Ulf Carnestedt
Epost: This is a mailto link

Kontakt

Tränare:

Lagledare:

Uffe Carnestedt

070 - 415 66 06

This is a mailto link

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...