Hoppa till sidans innehåll

Superlativens helg för våra handbollstjejer i F-01

16 FEB 2015 16:57
Hur skall man kunna sammanfatta/summera en helg som denna! Först får man se våra flickor som för dagen spelade i nivå A serien, spela kontringshandboll som om de aldrig hade gjort annat!!
  • Uppdaterad: 20 FEB 2015 13:59

Vi i publiken fick se ett bra rullespel genombrott och ett fantastiskt försvars-, och målvaktsarbete!  Vilken utvecklingsresa ni har gjort tjejer!!

Tjugo minuter senare var det dags för de tjejer som skulle spela i nivå 1 mot Sollentuna att äntra banan. Robin hade under uppvärmning pratat om glädje och attityd. Personligen såg jag då bara ett gäng koncentrerade tjejer, men ack vad jag bedrog mig.

När väl matchen började fick jag se ett nytt gäng tjejer och jag har ändå följt dessa tjejer i 7 år. Jag fick se vilda tigrar, otämda hästar och ett gäng envisa åsnor. Herre min ge vad dessa tjejer kämpade och slet . Till slut stod ni som vinnare av slaget i ”mossen” mot de härliga tjejerna ifrån Sollentuna.

När det var tre minuter kvar av matchen låg ni under med två bollar och Sollentuna har bollen. Vi ändrar försvar spel till 3 / 3 och lyckas vinna bollen och gör snabbt ett mål. Vi backar hem, ändrar pånytt försvarspel till lågt fem ett, motståndarna gör stegfel. Snabbt som attan går bollen upp och vi kvitterar med en minut kvar. Sollentuna har bollen men vi lyckas erövra bollen. Ledarkalabaliken är total. En ropar: tryck på upp med bollen, och den andra ropar: ta det lugnt. Tjejerna lyssnar inte på oss utan tar saken i egna händer och med fyra sekunder kvar blir vi tilldömda straff, och Sanna går lugnt och säker fram och drar dit den ”lyckan är total i Spånga lägret”. Segern är vår med 17 – 16.

Det krävs två lag som vill spela handboll och jag måste säga att tjejerna i Sollentuna kämpade och slet lika förtjänstfullt som vi i Spånga!

Vi i publiken fick se ett bra rullespel genom brott och ett fantastiskt försvars och målvaktsarbete!  Vilken utvecklingsresa ni har gjort tjejer!!

Tjugo minuter senare var det dags för de tjejer som skulle spela i nivå 1 mot Sollentuna att äntra banan, Robin hade under uppvärmning pratat om glädje och attityd, personligen såg jag då bara ett gäng koncentrerade tjejer , men ack vad jag bedrog mig.

När väl matchen började fick jag se ett nytt gäng tjejer och jag har ändå följt dessa tjejer i 7 år, jag fick se vilda tigrar, otämda hästar och ett gäng envisa åsnor. Herre min ge vad dessa tjejer kämpade och slet . Till slut stod ni som vinnare av slaget i ”mossen” mot de härliga tjejerna ifrån Sollentuna.

När det var tre minuter kvar av matchen låg ni under med två bollar och Sollentuna har bollen, vi ändrar försvar spel till 3 / 3 och lyckas vinna bollen och gör snabbt ett mål. Vi backar hem ändrar på nytt försvarspel till lågt fem ett, motståndarna gör stegfel, snabbt som attan går bollen upp och vi kvitterar med en minut kvar. Sollentuna har bollen men vi lyckas erövra bollen ledarkalabaliken är total en ropar tryck på upp med bollen och den andra ropar ta det lugnt, tjejerna lyssnar inte på oss utan tar saken i egna händer och med fyra sekunder kvar blir vi tilldömda straff  och Sanna går lugnt och säker fram och drar dit den ”lyckan är total i Spånga lägret”,  segern är vår med 17 – 16.

Det krävs två lag som vill spela handboll och jag måste säga att tjejerna i Sollentuna kämpade och slet lika förtjänstfullt som vi i Spånga!

Skribent: Anders Olsson

Kontakt

Lagledare

Petra Talamo

070-168 28 63

Huvudtränare

Robin Karlsson

070-944 48 53

Målvaktstränare

Christina ”Kicki” Sjöberg

Assisterande tränare

Sofie Hansson

Anders Olofsson

Nicke Edberg

Thomas Häggström

Hemsidan

Lennart Byström

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...