Hoppa till sidans innehåll

Slutspelshelg för flickor 01 i Smedhagshallen

27 APR 2015 16:59
Den gångna helgen var det slutspel, och vi hade äran att vara matchvärd. Vi i ledarstaben vill passa på att tacka café-teamet, sportchef och Mr Spånga, samt alla föräldrar som ställde upp på ett fantastiskt sätt TACK SÅ JÄTTE MYCKET FÖR ERA INSATSER!
  • Skapad: 27 APR 2015 16:59

I vår grupp fick vi möta tre hungriga och duktiga lag i form av Bolton, Kungsängen och Spårvägen som helgen innan tagit hem Katrineholms cup (stort grattis till den prestationen).

 

Först ut denna helg var just Spåret som vi har den största respekt för de är ett storväxt lag som spelar en positiv handboll och det brukar alltid bli jämna matcher!  Denna gång fick vi den start som vi har tränat så mycket på bra försvarspel och snabbt uppspel med mål som följd, det var en häftig match att se för oss på läktaren och som hejar på Spånga. 

 

Match nummer två var mot Kungsängen och det är ett härligt lag och troligtvis det lag vi känner till bäst eftersom vi har spelat mot varandra sen den första handbollsmatchen. Det är alltid jämna och mycket spännande matcher mot dem, så även denna gång!  Vi lyckas till slut spela hem matchen men det var på håret de bjöd verkligen på hårt motstånd, det som var mest positivt denna match var att vi lyckas göra mycket mål på alla positioner.

 

Match nummer tre var mot Bolton, senast vi mötte dem förlorade vi med två mål i en målsnål match med 9-7, nu ville vi verkligen ha revansch och säkra en finalplats mot Högdalens stolthet Silwing Troja!  Jag som har följt tjejerna sedan den första träningen fick nu se en av våra absolut bästa matcher någonsin, det var nog första gången vi fick till ett bra försvar idérikt och modigt anfallsspel samt ett fantastiskt målvaktspel och detta mot ett taggat och välspelande Bolton!  Vi vann med klara 16-7 och var återigen klara för final!

På söndagen var det dags för Final i Eriksdalshallen mot serievinnarna Silwing Troja, det brukar alltid bli tuffa, ärliga och jämna matcher mot detta bollskickliga lag, tyvärr räckte vi inte till i andra halvlek utan förlorar till slut med två mål men det var hela tiden en otroligt jämn och välspelande match!  Ett stort grattis till Silwing Troja!

En snabb och mycket personlig reflektion från mig är att de lag som lyckas slå oss är inte bättre handbollsspelare, inte  bättre tränade, inte bättre försvarspelare och definitivt brinner de inte mer för handbollen !! Det de gör bättre är att de tar sina lägen när lägen dyker upp , är det en lucka på 20 centimeter så tar de den, när alla spånga spelare knäcker den koden kommer vi att vinna allt som står i vår väg, för så bra är NI/VI.

 

Jag e inte bitter jag inte!!

 

Ander Olsson

Skribent: Anders Olsson

Kontakt

Lagledare

Petra Talamo

070-168 28 63

Huvudtränare

Robin Karlsson

070-944 48 53

Målvaktstränare

Christina ”Kicki” Sjöberg

Assisterande tränare

Sofie Hansson

Anders Olofsson

Nicke Edberg

Thomas Häggström

Hemsidan

Lennart Byström

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...