Hoppa till sidans innehåll
F03s vinnarbild

Seger i IrstaBlixten!

13 APR 2016 11:56
IrstaBlixten i Västerås är en väldigt stor cup. I vår åldersklass deltog hela 52 lag i år. Många av lagen är väldigt bra, och man blir imponerad när man ser hur duktiga handbollstjejer det finns i den här unga åldern. Vi kom fram på fredagen (en bil lite sent, men det berodde på Ella och hennes nycklar enligt Frida). Vi trängde ihop oss och bodde spelare och ledare i två lånade lägenheter. Det funkade bra.
  • Skapad: 13 APR 2016 11:56

I gruppspelet blev det tre raka vinster mot, i tur och ordning, VästeråsIrsta, Dicken (Finland) och Edsbyn. Som gruppvinnare och därmed klara för A-slutspel fick vi lite sovmorgon på söndagen och det var nog bra det för den här söndagen skulle visa sig kräva precis alla krafter som fanns att uppbringa, både fysiskt och mentalt.

 

Önnered stod för motståndet i 1/8-delsfinalen. Vi har mött dem i flera cuper och det är alltid jämnt. Vi lyckades den här gången vända ett underläge med två bollar till vinst. En lysande målvaktsinsats av Hanna matchen igenom och vid ställningen 10-10 med tio sekunder kvar skjuter Jessica, efter Astrids spärr, 11-10.

 

I kvartsfinalen väntade Skånela som vi känner väl från seriespelet. Vi var i underläge större delen av matchen men vid full tid hade vi på något sätt kommit ikapp till 11-11. Sudden Death väntade och där blir Anna neddragen i vårt första anfall och domaren blåser straff. Frida stegar fram till straffpunkten och sätter bollen säkert i mål - om hon var nervös så märktes det inte! Vi var därmed klara för semifinal.

 

Med frukt och smörgåsar i magen och oblandad saft under skorna för bättre fäste på det relativt hala golvet, så tog vi oss an Kroppskultur i semi. De hade imponerat dittills i turneringen där vi sett dem i ett par matcher. Vi pratade mycket försvarsspel inför matchen och tjejerna blir hela tiden bättre på att tänka försvar. Under matchen gör vi en i det närmaste prickfri insats bakåt samtidigt som vi gör mål på våra lägen. Slutresultatet blev 8-4 och alltså dags att försöka ladda om till finalen.

 

Det ska erkännas att det var svårt att tro på finalseger i det läget. Spelare, ledare och till och med vår härliga hejaklack var utmattade av de tre slutspelsmatcherna som spelats på bara några timmar. Alla som satt sin fot i ABB Arena under IrstaBlixten vet vilken ljudnivå det är där med nio planer under samma tak.

 

Vi hade 90 minuter att ladda om på. Äta, dricka, förflyttning till finalarenan (superfina Bombardier Arena) och det viktigaste av allt: att vila och få tankarna på något annat en stund - Robins musikfrågesport i omklädningsrummet visade sig vara perfekt för detta!

 

Finaldags: Vi hade kunnat luta oss tillbaka och tycka att vi gjort det bra, men så tänker inte Spånga F03 - nu gick vi för guld! Motståndarna Kyrkslätt, som är Finlands bästa F03-lag, hade imponerat stort på sin väg till finalen (de spelade final även 2015). För våra tjejer var det första gången i en så stor arena med så mycket publik. Fantastisk stämning! Självklart nervositet och mycket trötthet i kropp och huvud men äkta handbollsglädje!

 

Matchen är igång och vi känner tidigt att det kommer bli jämnt. Kyrkslätt har duktiga spelare på alla positioner, bra bolltempo, starka och snabba med ett aggressivt förvarsspel och bra målvakt. Handboll är ett lagspel men individuella prestationer betyder mycket. Frida gör en fantastisk match och ser till att vi är med i matchen i första halvlek. Vi hade nytta av att det i finalen, till skillnad från övriga matcher i cupen, var halvtidspaus för med underläge 8-9 går vi ut i andra och spelar riktigt bra försvarsspel. Vi håller nollan i en period om nio minuter (!) samtidigt som vi gör mål framåt, så när Anna gör 14-11 och Astrid 15-11 med 2:30 kvar så tror alla att matchen är klar. Det blir dramatiskt till slut ändå, en vaken domare är snabbt uppe med armen när Alice som "flygande målvakt" är aningen långsam upp med bollen till ett avkast och när vi strax därefter får två utvisningar så kommer Kyrkslätt närmare. Vi håller dock undan och när de utmärkta domarna blåser av matchen så visar resultattavlan 15-14 till Spånga!

 

Tjejerna visar genom hela turneringen både vilja och förmåga, speciellt i avgörande lägen. De har så mycket ork och energi och jobbar alltid stenhårt för varandra. De börjar tänka handboll och tar till sig instruktioner på ett berömvärt sätt. 

 

Under hela turneringen hade vi ett härligt publikstöd. Många tack till alla supportrar som hejade på oss under cupen och i finalen. Särskilt tack till tjejerna från F01 som reste till Västerås tidigt söndag morgon med trumma och allt, det visade våra F03-tjejer att ni trodde på en lång söndag!

 

Nu tränar vi vidare och lär oss nya roliga saker.

 

Finalen Spånga HK - Kyrkslätts IF finns att titta på här:

 

https://www.youtube.com/watch?v=CdQWYD9cuzE

Skribent: Tomas och Anders

Kontakta F03

Tomas Bylund

This is a mailto link

070-551 37 44

Anders Hirsch

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...