Hoppa till sidans innehåll

En härlig helg med B-final!

20 SEP 2015 21:11
I helgen var det cup i Örebro. Första matcherna för säsongen och vi började med en tidig samling på lördagsmorgonen, 8.00 var alla tjejerna på plats i Örebro.
  • Skapad: 20 SEP 2015 21:11

I första matchen möter vi Guif från Eskilstuna. Ett duktigt lag som vi står emot duktigt i början och leder i halvtid. I andra tappar vi men siffrorna 16-7 till Guif känns ändå lite för stora för att spegla matchbilden.

I nästa match står Hallstahammar för motståndet. Vi gör en grym laginsats med fantastiskt försvars och målvaktsspel samt att vi är starka framåt och vinner matchen med 12-10.

Sista matchen i slutspelet spelas mot Hammarö. Vi håller emot bra mot ett lag som har kontringar som specialitet. Länge är underläget inte mer än en boll men under en period tappar vi och helt plötsligt ligger vi under med åtta bollar. Vi hämtar tillbaka lite av spelet men siffrorna blir ändå ganska stora, 13-20 till Hammarö. Känns återigen som lite för stora siffror för att sanningsenligt spegla matchen.

Vi går till B-slutspel och väl där är det Hammarös andra lag vi möter i kvartsfinal. Tidig morgonmatch har sällan varit vårt starkaste kort och vi börjar lite trögt. Allt ordnar dock upp sig och vi gör en stabil insats men en vinst, 12-4, som resultat.

I semifinalen blir det Stockholmsderby! Vi möter Bolton som vi har mött många gånger tidigare. Vi börjar jämt, gör ett ryck och leder med flera bollar, tappar lite under en period för att hålla spänningen vid liv, men ror iland det hela med en vinst, 8-6.

Nu är det dags för final och här möter vi Västerås Irsta. Det här är ett lag som normalt sett inte har någonting i ett B-slutspel att göra. De brukar slåss om guldet i A-slutspel. Dock hamnade de i en grupp där motståndarna var bl a Skuru och RP. Med knapp marginal hamnar de i B-slutspel och deras väg mot segern där var enkel. Vi är vid det här laget trötta och har ingenting att sätta emot ett fantastiskt duktigt Irsta. De spelar en otroligt bra handboll och när slutsignalen ljuder står det 2-19 på tavlan. Hatten av för Irsta och hatten av för våra fantastiska tjejer som trots motståndet kämpar hela matchen.

Som vanligt har vi haft en härlig helg med våra grymma tjejer! Ett extra tack också till Helene som fixat så bra med allt kring cupen.  Tack också för frukost på lördagsmorgonen!

Nu ser vi fram mot att seriespelet drar igång. Den här helgen gav blodad tand! Vi har massor av kul handbollshelger framför oss!

 

Titta på länken från Örebrocupens hemsida när våra tjejer värmer upp!

 

http://www.laget.se/OrebrocupenHandboll/Video/35969

 

120

 

 

Skribent: Maria Ehnemark

Kontakt

Huvudtränare

Valentin Cocolin

073 - 052 90 51

Assisterande tränare

Johan Eriksson Viklund

076 - 561 66 66

Lagledare

Linus Lancin

070-9214354

Lena Petersson

070-7731572

Kassör / Cupansvarig

Lena Pettersson

070-7731572

 

Föreningskontakt

Kansli

0703 - 790 710

This is a mailto link

På gång

Banner-Hbs-lös_mer_föran

 

 

 

Partners

 

Klicka på intersport-loggan för att registrera Dig,

klubben får avkastning utan att det drabbar den enskilde.

 


Rökfri Ungdom

 

Sociala medier

 

Ett

Postadress:
Spånga HK - Handboll
Box 5036
16510 Hässelby

Besöksadress:
Smedshagshallen, Smedshagsvägen 1
16510 Hässelby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@spangahandb...